Сполучені Штати не підтримали пропозицію Володимира Зеленського змінити формат переговорів по Донбасу.

У п'ятницю, 12 травня, представник Держдепартаменту Сполучених Штатів заявила, що ША не підтримують зміну формату міжнародних переговорів щодо ситуації в Україні.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Представник прокоментувала висловлювання президента України Володимира Зеленського, який запропонував підключити до переговорів по Донбасу главу адміністрації США Дональда Трампа.

"Ми в повній мірі підтримуємо зусилля президента Зеленського, націлені на те, щоб оживити імплементацію "Мінська", - заявили в Держдепартаменті.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Україна виконує свої зобов'язання в рамках "Мінська" максимально можливим чином. Росії необхідно робити те ж саме", - зазначила представник Держдепу.

Однак, в Держдепартаменті Сполучених Штатів не підтримали ідею Зеленського змінити формат переговорів по Добасу, оскільки це не усуне справжню перешкоду прогресу.

"Зміна існуючих переговорних форматів не усуне справжню перешкоду прогресу в імплементації "Мінська". Цією перешкодою є відсутність у Росії політичної волі", - заявили в Держдепі.

Нагадаємо, в понеділок, 8 липня, Зеленський запропонував Путіну новий формат переговорів і запросив його на зустріч в Мінську. Зеленський заявив, що переговори необхідно провести за участю лідерів США, Німеччини, Франції та Британії. Серед заявлених українським лідером тем переговорів - Крим і війна на сході України.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський особисто зателефонував Путіну

Також Знай.ua писав, у Зеленського запропонували перейменувати Росію на Московію.