12 липня в Парижі вперше зустрілися радники лідерів "нормандської четвірки". Представники України, Німеччини, Франції та Росії обговорили ситуацію в Україні.

За даними німецької сторони, переговори стосувалися останніх позитивних зрушеннях на Донбасі, пише DW.

У повідомленні йдеться, що під час зустрічі лідери країн пропрацьовували подальші кроки з втілення Мінських угод, передусім припинення вогню.

Як відомо, представником від України на переговорах виступив заступник глави Офісу Президента Вадим Пристайко.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Під час офіційного візиту Зеленського до Німеччини, Ангела Меркель заявила, що схвалює відновлення "нормандського формату" у рамках Мінського процесу. Підтримав цю ідею також лідер Франції Еммануель Макрон.

Згодом президенти України та Росії провели першу телефонну розмову. Російський та український лідери обговорили питання врегулювання військових дій на Донбасі і спільної роботи щодо повернення утримуваних з обох сторін осіб. Після розмови Путін скликав Раду безпеки РФ.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський передбачив статус російської мови на Донбасі.

Також Знай.uа писав, Зеленський видав указ про поліпшення доступу до мобільного інтернету.