Новообраний президент України Володимир Зеленський, за однієї умови, може ініціювати скасування процесу декомунізації українських міст.

Про це стало відомо завдяки заяві радника Дмитра Разумкова, пише портал "Політека".

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

"Були прецеденти, коли перейменовували ті чи інші міста, і населення, громадяни цих міст не підтримували ту чи іншу назву. І було б правильніше, щоб це приймалося не на рівні Верховної Ради, так як це було, наприклад, з Кропивницьким, а все-таки, щоб рішення, як називатиметься місто, вирішували громадяни цього міста", - зазначив Разумков.

Дмитро Разумков
Дмитро Разумков

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

При цьому, стверджує Разумков, перейменування міста повинно бути рішенням мешканців цього населеного пункту, а не "хотілкою" депутатів.

"Можна було б провести референдум, можна було б визначитися з назвою, і це були б відповідальність і позиція громадян Кропивницького, а не позиція депутатів", - підкреслив він.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

На думку Разумкова, ініціювати процеси щодо "скасування" нових назв міст недоцільно. Також він зазначив, що "було б добре, якщо би питання про перейменування, наприклад, міст, ухвалювалося не парламентом, а мешканцями через місцевий референдум".

"Декомунізація - це процес, який було розпочато досить давно, і ми з вами спостерігали перейменування міст, сіл. Це можливо. Проблема полягає в іншому. Це питання мають ухвалювати ті, хто безпосередньо там знаходиться і живе", - заявив він.

Нагадаємо, відомий журналіст розбив парламентські потуги Вакарчука: згасаюча зірка минулого.

Як повідомляв Знай.uа у Зеленського готують найважливіший закон для жінок: "Це не буде чимось загальним".

Також Знай.uа писав, Зеленський обговорив свою програму з МЗС Канади: "Не боротися, а перемогти".