Ось вже майже як три місяці Петро Порошенко не є головою держави. Багато українців, після того, як він здав свій пост Володимиру Зеленському, зітхнули з полегшенням, оскільки сподівалися, що результати виборів все йому доступно пояснять. Але, як показує практика, ще довгий час правління Порошенка буде нам «відгукуватися».

Крик душі

П'ять років перебування при владі колишнього президента по-різному відбилися на українцях. Хтось збільшив свої статки у кілька разів - найчастіше це стосується близьких сподвижників Порошенка, хтось втратив все і ледве-ледве зв'язує кінці з кінцями, а когось так «дістала» колишня влада, що йому захотілося повернутися до СРСР.

На президентському сайті з'явилася петиція, яку інакше, як «крик душі» і не назвеш. Василь Возний просить повернути Україну в СРСР.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Цікаво, що подібне бажання у автора петиції виникло саме завдяки «мудрому правлінню Порошенка».

«Прошу визнати референдум, проведений у 1992 р, незаконним, оскільки, не був передбачений жодним чинним тоді законом і повернутися до складу СРСР, - написав українець. - Подякувати за народження подібних ідей людей Петра Олексійовича Порошенка і сказати йому "остаточне прощавай".

Закони взад

Подібне негативне ставлення в українців залишилося і до Верховної Ради VIII скликання. Наприклад, Микола Ісаєв у своїй петиції просить президента Володимира Зеленського скасувати всі прийняті закони минулим парламентом, де було присутнє «кнопкодавство».

«У такий незаконний спосіб були прийняті цією Верховною Радою України більшість (якщо не всі) Закони, в тому числі і Закон України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" і все поправки до нього», - зазначив автор петиції.

Треба сказати, що з Миколою Ісаєвим складно не погодитися, Знай.ua неодноразово писав про випадки «кнопкодавства» в парламенті, але ніяких заходів спікером ВР Андрієм Парубієм прийнято не було. Більш того, сам голова парламенту нерідко і був ініціатором порушення регламенту, коли по кілька разів переголосовував ті чи інші закони, поки не набиралося потрібна йому кількість голосів.

«Героїв» потрібно знати в обличчя

Останнім часом, не маючи приводів звинуватити в чомусь нинішнього президента Володимира Зеленського, прихильники колишньої влади вже доходять до абсурду, шукаючи причини «вкусити» Гаранта. Так зараз точкою спотикання стала відмова від військового параду на День Незалежності, голова держави вирішив замість того, щоб гроші витрачати на показуху - віддати їх на премії військовим.

За це відразу вхопився Петро Порошенко і його сподвижники, які стали з піною у рота доводити, що парад потрібен - він показує нашу міць! Але їм так і не вдалося змінити думку Зеленського і сьогодні, 15 липня, на сайті Президента з'явився Указ про заходи в День Незалежності, парад там нема.

Тоді прихильники Порошенка вирішили влаштувати парад зі своїх прибічників і пройтися по Хрещатику. Цю ініціативу підтримали українці і навіть написали відповідну петицію «Провести замість військового параду, парад «порохоботів». Щоб люди знали в обличчя таких люблячих Україну, а головне думаючих людей».

«Пропоную провести парад, любителів парадів і експрезидента. Нам всім хочеться вас побачити і запам'ятати, за те, що ви так любите паради і Україну», - пропонує автор петиції.

Всі ці петиції були розміщені на сайті Президента 15 липня і за короткий час багато небайдужих людей встигли висловити їм свою підтримку. Нагадаємо, ці петиції будуть розглянуті президентом, якщо протягом 3 місяців зберуть не менше 25 тисяч підписів громадян.

Нагадаємо, що відомо про новопризначеного Зеленським голову Луганської облдержадміністрації Віталія комарницького.

Як повідомляв портал Знай.ua, бойовики злили в мережу цинічне відео, як розстрілювали українських захисників.

Також Знай.ua писав про те, що українцям показали, як крадуть гроші на будівництві доріг в нашій країні.