Голова наглядової ради "Укроборонпрому" Айварас Абромавичус заявив, що головними проблемами держконцерну є іміджева, корупція всередині компанії та проблеми за межами УОП. Про це він сказав в інтерв'ю LIGA.net.

"Основна - іміджева. Суспільство не вірить, що компанія керується прозоро і ефективно. Це створює дуже серйозні проблеми на наших експортних ринках, тому що наші партнери теж читають ЗМІ", - підкреслив Абромавичус.

За його словами, погана репутація ускладнює процес залучення якісно інших людей. Він додав, що потрібно міняти імідж, менеджмент і структуру.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Друга проблема - корупція всередині компанії. Попереднє керівництво країни створило умови для ручного управління. Це спричинило велику кількість корупційних схем, які зараз важко ліквідувати. Часто окремо взяті підприємства де-юре підконтрольні концерну, а фактично - ні", - наголосив голова наглядової ради.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Також він серед основних виділив пробеми за межами концерну.

"Наприклад, з плануванням і стратегуванням оборонно-промислового комплексу. Планування держоборонзамовлення йде на дуже короткий термін.

Відповідно, заводи не знають, що Міноборони буде замовляти навіть на шість місяців вперед. Вони повільно діляться своїми планами і ще повільніше перераховують гроші підприємствам "Укоборонпрому", - розповів Абромавичус.

Він зазначив, що ця проблема вирішується та висловив сподіваня, що до кінця року ситуація зміниться кардинально в кращий бік.

Нагадаємо, що Зеленський подав закон про люстрацію

Як повідомляв Знай.uа, скандальний мер опинився на лаві підсудних

Знай.uа писав, у "Слузі народу" Зеленського виявили дружка відомого злочинця