Голова наглядової ради "Укроборонпрому" Айварас Абромавичус заявив, що головними проблемами держконцерну є іміджева, корупція всередині компанії та проблеми за межами УОП. Про це він сказав в інтерв'ю LIGA.net.

"Основна - іміджева. Суспільство не вірить, що компанія керується прозоро і ефективно. Це створює дуже серйозні проблеми на наших експортних ринках, тому що наші партнери теж читають ЗМІ", - підкреслив Абромавичус.

За його словами, погана репутація ускладнює процес залучення якісно інших людей. Він додав, що потрібно міняти імідж, менеджмент і структуру.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Друга проблема - корупція всередині компанії. Попереднє керівництво країни створило умови для ручного управління. Це спричинило велику кількість корупційних схем, які зараз важко ліквідувати. Часто окремо взяті підприємства де-юре підконтрольні концерну, а фактично - ні", - наголосив голова наглядової ради.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Також він серед основних виділив пробеми за межами концерну.

"Наприклад, з плануванням і стратегуванням оборонно-промислового комплексу. Планування держоборонзамовлення йде на дуже короткий термін.

Відповідно, заводи не знають, що Міноборони буде замовляти навіть на шість місяців вперед. Вони повільно діляться своїми планами і ще повільніше перераховують гроші підприємствам "Укоборонпрому", - розповів Абромавичус.

Він зазначив, що ця проблема вирішується та висловив сподіваня, що до кінця року ситуація зміниться кардинально в кращий бік.

Нагадаємо, що Зеленський подав закон про люстрацію

Як повідомляв Знай.uа, скандальний мер опинився на лаві підсудних

Знай.uа писав, у "Слузі народу" Зеленського виявили дружка відомого злочинця