Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій відмовив президенту Володимиру Зеленському у проханні скликати Парламент на позачергове засідання.

Про це повідомляє Telegram-канал "Раніше всіх. Ну майже".

Андрій Парубій
Андрій Парубій

Як відомо, Володимир Зеленський звернувся до Голови Верховної Ради України Андрія Парубія з листом про скликання позачергового засідання парламенту, про що 17 липня повідомив заступник керівника Офісу Президента України Руслан Рябошапка.

Верховна Рада
Верховна Рада

Популярні новини зараз
За куб 104 грн: які проблеми чекають на споживачів, після підвищення тарифів на воду За мобільний зв’язок будемо платити вдвічі дорожче: ціни піднімуть усі оператори Нові ціни на тепло вже з 1 жовтня: що чекає на споживачів Державну допомогу скасують з 1 жовтня: кого залишать без грошей
Показати ще

Раду планувалося скликати заради трьох законопроектів, які необхідно терміново прийняти:

  1. Перший з них спрямований на те, щоб розвантажити і не допустити блокування роботи Вищого антикорупційного суду України.
  2. Друга ініціатива стосується відновлення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення, а також введення цивільної конфіскації незаконно отриманих доходів.
  3. Третій законопроект, який Президент пропонує розглянути, передбачає відстрочку на 90 днів можливості штрафувати тих, хто не встигне розмитнити автомобілі з іноземною реєстрацією.

Як повідомляв портал Знай.uа, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш звернувся до новообраного президента України Володимира Зеленського.