Глава Офісу президента України Андрій Богдан просить генерального прокурора України ініціювати арешт всього майна експрезидент Петра Порошенка.

Про це з посиланням на свої джерела пише видання theБабель.

Читай Знай.ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Зокрема, Богдан вимагає арешту заводу "Кузня на Рибальському" і телеканалу "Прямий". При цьому Юрій Луценко нібито відмовляється, аргументуючи це тим, що попередня влада теж натякала йому, що непогано було б накласти арешт на активи медіагрупи "1+1", і він відмовився.

Генпрокурор Юрій Луценко
Генпрокурор Юрій Луценко

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У свою чергу, генпрокурор Луценко на питання про телефонні розмови з керівником Офісу президента сказав: "Часто спілкуюся. Через службові питання. В основному відповідаю на питання про стан того чи іншого кримінального провадження. Часто кажу "ні"? Буває".

Андрій Богдан
Андрій Богдан

З проханням ініціювати арешт активів Андрій Богдан звертався і до одного з заступників генпрокурора Сергія Кизю, за даними видання. Його Офіс президента розглядав як кандидата на посаду генпрокурора. Після того як Сергій Кизь відмовився, його кандидатуру зняли. Також, серед інших, на посаду генпрокурора розглядають Руслана Рябошапку, якого в команду президента привів Богдан. На прохання theБабеля це прокоментувати Руслан Рябошапка відповів: "Час покаже".

Варто зазначити, що за даними ЗМІ у п'ятницю, 19 липня, Національне антикорупційне бюро проводить у Києві обшуки в елітному спортивному клубі "5 елемент", який належить сім'ї експрезидента Петра Порошенка.

Нагадаємо, ДБР пообіцяло силою приволокти Порошенка, якщо продовжить бігати.

Як повідомляв портал Знай.uа, Порошенко все переплутав і готується до президентських виборів: "Ця ганьба 5 років з нами".

Також Знай.uа писав, відгукнулася оборонка: в НАБУ через пів року згадали про Гладківського-Свинарчука.