У Великобританії Терезу Мей на посаді прем'єр-міністра змінить "великий друг України" Борис Джонсон.

Про це повідомляють британські ЗМІ. Відомо, що він вступить на посаду в середу, 24 липня, пише портал "Політека".

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Отже, Борис Джонсон - новий лідер Консервативної партії Великобританії. Як відомо, Борис Джонсон кілька років обіймав посаду міністра закордонних справ Об'єднаного Королівства, але достроково покинув його близько року тому через суперечки з урядом щодо Brexit. Він завжди був за Brexit.

Борис Джонсон
Борис Джонсон

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Журналісти пишуть, що прабабуся Бориса Джонсона по батьківській лінії, фрейліна Марі-Луїза де Пфеффель, була правнучкою короля Вюртемберга Фрідріха I. Той, у свою чергу, був нащадком в третьому поколінні короля Великобританії Георга II, який правив імперією в XVIII столітті і був другим королем правлячої донині династії. Отже – Борис Джонсон — нащадок відразу декількох європейських монарших династій, зокрема Романових.

Про новообраного прем'єра Великобританії, його політичних досягненнях з "уподобаннями" відомо чимало – зокрема, він завжди прихильно ставився до української держави. Відомо, що екс-міністр закордонних справ Павло Клімкін неодноразово називав Бориса Джонсона "другом України".

Так на посаді міністра закордонних справ у вересні 2016 року Борис Джонсон відвідував Україну. Він неодноразово висловлювався про те, що не можна допустити продовження російської агресії щодо України. У 2017 році, під час ще одного візиту в Україну, він запропонував провести велику конференцію донорів України в Лондоні.

"Україна рухається в правильному напрямку. Звичайно, багато ще треба зробити, але загальне враження — Україна рухається в правильному напрямку", — наголосив на тій конференції Борис Джонсон. Він також додав, що Британія стоїть пліч-о-пліч з Україною на шляху реформ і робитиме це й надалі.

Нагадаємо, країна отримала нового прем'єра: очолить уряд 24 липня.

Як повідомляв Знай.uа Іран заявив про арешт 17 агентів ЦРУ: загрожує смертна кара.

Знай.uа писав, Тереза Мей у прощальній промові висловила Путіну все, вийшло жорстко: "Цинічна брехня".