Нещодавно Верховна Рада України прийняла закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної", який набрав чинності 16 липня. Президент Володимир Зеленський обіцяв перевірити його на дотримання конституційних прав усіх українців і виконав свою обіцянку.

Профільні структурні підрозділи перевірили закон, повідомили в Офісі президента у відповідь на інформаційний запит Українських Новин.

Читай Знай.ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Аналіз було проведено профільними структурними підрозділами", - йдеться у відповіді.

Президент України Володимир Зеленський
Президент України Володимир Зеленський

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

У відповіді Офіс президента також уточнив, що робочу групу для аналізу положень спірного закону в Офісі президента не створювали. Поки результатів відповідного аналізу не надали. Окрім цього, в Офісі президента України відмовилися надавати копію результатів аналізу, про що просила в запиті редакція видання.

Раніше Володимир Зеленський заявляв, що детальний аналіз законопроекту "Про забезпечення функціонування української мови як державної" буде зроблено відразу після його вступу на посаду президента.

Президент України Володимир Зеленський
Президент України Володимир Зеленський

"Після мого вступу на посаду Президента, буде зроблений ретельний аналіз цього закону, щоб переконатися, що в ньому дотримані всі конституційні права і інтереси всіх громадян України. За підсумками аналізу буду реагувати відповідно до конституційних повноважень Президента України і в інтересах громадян", - сказав президент.

Нагадаємо, що Разумков пригледів собі нову посаду в Раді: лідер "Слуги народу" спантеличив українців заявою.

Як повідомляв портал Знай.ua, українці показали прогнилу систему Обленерго і звернулися до Зеленського: "Так бути не повинно".

Також Знай.ua писав, що "Слуга народу" Зеленського здійснила прорив на мажоритарці: скільки депутатів пройшли в парламент.