У середу, 24 липня, відбулося перше засідання Кабінету міністрів після дострокових парламентських виборів. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на початку засідання констатував, що вибори пройшли демократично, і тепер залишається лише сподіватися, що вони виявляться "виборами успіху, а не розчарувань".

Про це повідомляє "Страна".

Читай Знай.ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Ми складаємо свої повноваження перед новообраною Верховною радою України на першому засіданні. Далі ми будемо виконувати обов'язки до часу формування нового уряду. Я надіюся, що це відбудеться достатньо швидко, і хотів би, щоб засідання першого парламенту теж відбулося достатньо швидко", - підкреслив глава уряду.

Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Федерація роботодавців спробувала привернути увагу Кабміну до питання тарифів на електроенергію. Нагадаємо, що новий ринок електроенергії запустився з 1 липня цього року і ціни для бізнесу відразу підскочили на 20-30%. У Федерації відзначили, що, за їхньою інформацією, є зростання ціни для підприємств "від 8% до 20%". І попросили уряд терміново втрутитися. Гройсман у свою чергу пообіцяв вирішити це питання.

Окрім цього під час засідання заявили, що в Україні офіційно запустять нову схему банкрутства. Нагадаємо: Кодекс про банкрутство був ухвалений восени минулого року і де-юре вступив в силу через шість місяців після прийняття, тобто, фактично він вже працює з квітня 2019 року. Але підзаконних актів до цього часу не було, що не дозволяє запустити всі норми закону.

засідання Кабміну
засідання Кабміну

Уряд нарешті вирішив зайнятися проблемою виплати лікарняних.Щоб вирішити проблему, Мінсоцполітики запропонував тимчасово - на серпень 2019 року - перерозподілити ЄСВ. Так, частку податку, який йде у Фонд страхування на випадок безробіття (а це 5,0026%) різко зменшать (до 0,1321%). А на Фонд соцстраху, відповідно, замість стандартних 9,4% піде 14,24%. Крім цього, з 1 січня наступного року частку податку на страхування від безробіття скоротять до 4,8%, а на Фонд соцстраху - збільшать до 9,57%.

Нагадаємо, що Разумков пригледів собі нову посаду в Раді: лідер "Слуги народу" спантеличив українців заявою.

Як повідомляв портал Знай.ua, українці показали прогнилу систему Обленерго і звернулися до Зеленського: "Так бути не повинно".

Також Знай.ua писав, що "Слуга народу" Зеленського здійснила прорив на мажоритарці: скільки депутатів пройшли в парламент.