Після позачергових парламентських виборів, вперше розпочнеться державне фінансування статутної діяльності партій, що пройшли у Верховну Раду і набрали більше 2% голосів виборців. На таке фінансування з держбюджету претендують 11 партій: 5 із них - це ті, які пройшли в парламент і ще 6 - це партії, що набрали більше двох відсотків підтримки. Це потрібно для того, щоб партії могли позбутися впливу олігархів. Однак, після того, як стали відомі суми фінансування, українцям стало не до сну і вони всіляко сигналізують Володимиру Зеленському, що їх такий стан справ не влаштовує.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Верховна Рада
Верховна Рада

Не пройшов повз і народний депутат, ініціатор мовного закону Євген Рибчинський. Він натякнув на те, що за цей закон голосували депутати Верховної Ради, які на цих виборах навіть не пройшли в Раду і гроші будуть отримувати такі люди, як Шарій, Смешко та інші.

"Закон "Про політичні партіях", а точніше зміни до нього, внесені в 2015 році, нібито для запобігання та протидії політичній корупції, передбачає фінансування партій, що набрали на виборах більше 2% за наш з вами рахунок. Бачили очі, що купували, їжте до повилазьте! Але найцікавіше інше, - подали ці зміни відомі патріоти 8 скликання, а отримувати наші з вами гроші будуть відомі українофоби - Шарій, Вілкул, Новінський та інші. Ось як буває! Хотіли, як краще, а вийшло, як завжди" - журиться Євген.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

В коментарях стали відзначатися небайдужі українці:

"Зараз ми будемо за свої ж податки фінансувати антиукраїнські проросійські сили", "Але наші пацани воюють на Сході, а ми тут фінансуємо людей Путіна", "Я взагалі не розумію чому держава мусить їх фінансувати. Закон треба міняти. Народ дивується чого всі так рвуться до влади, тому що там є дармові гроші неробам, сепарам, брехунам", "Взагалі не зрозуміло, навіщо фінансувати партії, набирають більше 2% ... Що це нам дає?", "Через цей дурний законРибчинский показал, кто отхватит деньги с карманов украинцев: "Финансируем людей Путина", тепер, не менш ніж 3 проросійські партії отримають фінансування від держави".

Нагадаємо, що Юрій Романенко проаналізував результати виборів.

Як повідомляв портал Знай.uа, Разумков анонсував перше засідання нової Ради.

Також портал Знай.uа писав, в яких округах доведеться провести повторний перерахунок голосів.