У четвер, 25 липня, після допиту у Державному бюро розслідувань колишнього президента України Петра Порошенка, сталася бійка. Один з нападників заліз на машину, в якій перебував п'ятий президент.

Ним виявився доброволець і учасник бойових дій на Донбасі Микита Макєєв, більш відомий під позивним "Одіссей".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Інцидент стався, коли Петро Порошенко почав покидати будівлю ДБР після допиту і вже сідав в авто. Неподалік будівлі його чекали не тільки прихильники, а й противники.

"Ганьба!", "Ганьба", "Геть", "Петя, здохни", "Порошенко", "Реваншистів геть!", - вигукували люди.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

На Порошенко намагалися напасти 4 людини. Відомо, що один з нападників навіть розпилив охоронцеві в очі сльозогінний газ, також охоронці побили ногами. Їм вдалося втекти з місця події. На даний момент їх шукає поліція.

Зазначимо, що Макєєв родом з Росії й мав паспорт РФ, проте 18 липня президент Володимир Зеленський дав ветерану "Азова" українське громадянство. Столичні поліцейські відзначили, що поки ніхто зі скаргами щодо події в поліцію не звертався. В результаті сутичок під ДБР нікого не затримували.

Сам Макеєв пояснив, що хотів передати Петру Порошенку бронежилет, який носять українські військові і який, за його словами, легко прострілюється. А на машину "Одіссей" застрибнув, тому що охорона п'ятого президента України відштовхувала його від ексгаранта.

"Я хотів помститися йому за всі ті п'ять років принижень, які він за допомогою своїх підлеглих в Адміністрації президента вчинив стосовно іноземних добровольців, обіцяючи їм громадянство, а замість цього запустивши їх по дев'ятьох колах бюрократичного пекла", - заявив Макеєв.

Нагадаємо, що вибори до Ради: майбутнє Порошенка показали одним відео, спрацював закон бумеранга.

Як повідомляв портал Знай.uа, Ляшко напоровся на свої ж вила після скандалу із Зеленським: Богуцька розповіла, що чекає на "трьох відсоткових радикалів".

Також портал Знай.uа писав про замах на Порошенка: у мережі з'явилося відео атаки на екс-президента під крики "Ганьба".