Новий телеканал російською мовою для "боротьби за розуми", який хочуть запустити в Україні, повинен бути загальним продуктом багатьох національних ЗМІ. Про це заявив радник Володимира Зеленського Микита Потураєв в ефірі Радіо Свобода.

"Це має бути співпраця приватних медіа, держави, Суспільного мовника, а також і так званої "громадянської журналістики", оскільки у нас не буде можливості отримати достовірну інформацію з Криму, з окупованих територій. Ми можемо отримувати достовірну інформацію для тих же телевізійних новин тільки через громадянську журналістику", – розповів Потураєв.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Микита Потураєв

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Також він уточнив, що телеканал буде працювати "в першу чергу на окуповані території та за кордон".

"У нас є окремі проекти, спрямовані на окуповані території, ми їх не повинні втратити. Вони у тому числі і приватні, ATR (кримськотатарський телеканал, який до окупації працював у Сімферополі – КР) прекрасно мовить на Крим настільки, наскільки може, його теж глушать. Але ми повинні створити хоча б один потужний канал іномовлення, звичайно, з додатковим фокусом на окуповані території", – зазначив радник Зеленського.

Нагадаємо, в ефірі російського телеканалу показали батьків школярів з Авдіївки, які поскаржилися на нібито насильницьку українізацію.

Як повідомляв портал Знай.uа, що Володимир Зеленський доручив МЗС розробити механізми надання громадянства українцям, що живуть в інших країнах.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський створить власний телеканал.