У п'ятницю, 2 серпня Сполучені Штати Америки офіційно виходять з російсько-американського Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД), який ознаменував собою завершення "холодної війни".

Читай Знай. ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

ДРСМД в 1987 році підписали лідер СРСР Михайло Горбачов і президент США Рональд Рейган. Документ забороняв обом ядерних наддержавам володіти наземними ракетами радіусом дії від 500 до 5000 км. Фактично підписання цього договору вивело світ зі стану "холодної війни".

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Президент США Дональд Трамп ще восени 2018 року заявив про те, що Росія порушує умови договору і в такій ситуації його збереження для США невигідно.

Держсекретар США Майк Помпео в грудні 2018 року висунув ультиматум Росії, зажадавши протягом 60 днів знищити або модифікувати ракету 9М729, що, як вважають у Вашингтоні, за своїми показниками порушує ДРСМД.

США прератили свої зобов'язання за договором 2 лютого і почали процес виходу з нього. Незабаром після цього президент Росії Володимир Путін призупинив зобов'язання Росії за договором. РФ послідовно заперечувала всі звинувачення США.

Офіційно процес виходу США з договору завершується в п'ятницю, 2 серпня. Дана ситуація може фактично залишити світ на межі Третьої світової війни, адже призведе до нової гонки озброєнь між США, Росією і Китаєм.

Нагадаємо, Польща готується до війни і закуповує тонни зброї.

Як повідомляв Знай. ua, Путін вийшов з "ракетного договору".

Також Знай. ua писав, що Кім Чен Ин влаштував шопінг і миттєво "зібрав" десятки мемів.