Президента США Дональда Трампа можуть залучити до переговорів у Нормандському форматі щодо миру на тимчасово окупованій території Донбасу.

Про це заявив спеціальний представник США в Україні Курт Волкер в інтерв'ю виданню "Тиждень".

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами Волкера, США готові підтримати розширення формату переговорів. Однак важливо розуміти, що Росія не налаштована на припиненні конфлікту.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Проблема знову ж таки в діях і політиці Росії. Якщо будуть ознаки того, що вона налаштована серйозно й готова реально припинити конфлікт, я впевнений, для президента Трампа це дуже важливо. Формат має менше значення, ніж наповнення. Але якби зустріч була корисною, ми, безумовно, розглянули б такий варіант. І якби був створений новий формат, де були б залучені США та хтось іще, наприклад Велика Британія, Франція, Німеччина, ми також готові підтримати такі зустрічі", - заявив він.

Курт Волкер
Курт Волкер

Спецпредставник США при цьому не впевнений, що підтримувати залучення Трампа до переговорів вдалося б тривалий час. Причину цього Волкер не назвав.

"Не знаю, чи вдалося б нам тривалий час підтримувати найвищий ступінь залучення президента чи держсекретаря, як це відбувається в межах "нормандської четвірки". Але, безумовно, ми хочемо підтримувати зусилля будь-якими способами, щоб просунутися в переговорах і досягти миру", - резюмував Волкер.

Нагадаємо, гігантський жук напав на Трампа і став зіркою мережі: методи прослушки від Путіна все дешевшають.

Як повідомляв Знай.uа, Порошенко посадять, Луценко дав дивовижний прогноз: "Побажаймо успіху слідчим".

Знай.uа писав, Трамп провів з Путіним серйозну розмову: "Що на рахунок українських...?".