Росію сколихнули масштабні пожежі у Сибіру, де горить велика територія країни. Їх відмовилися гасити через те, що це "економічно невигідно". Нещодавно президента США Дональд Трамп запропонував допомогу в боротьбі з лісовими пожежами, але Володимир Путін відмовився. Також стало відомо, що прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте також хотів допомогти у гасінні пожеж.

Про це повідомив російський пропагандист Дмитро Смирнов на особистій сторінці у соціальній мережі Twitter.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Не Трампом єдиним: Прем’єр Італії запропонував Росії допомогу в боротьбі з пожежами в Сибіру – два пожежних літаки Canadairs", – йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Користувачі мережі поспішили дорікнути володаря Кремля в надмірно роздутій зарозумілості і бажанні показати позицію в той час, як в Росії відбувається справжнє екологічне лихо.

Окремої уваги заслуговує позиція прем’єра Італії Джузеппе Конте, який виступає за зняття санкцій з Російської Федерації.

Путін
Путін

Зазначимо, що у Красноярському краї, Іркутській області, Бурятії та Якутії тривають лісові пожежі на великих територіях. За останніми даними, їх площа перевищила три мільйони гектарів. Смог від пожеж досяг Поволжя і Казахстану.

В Росії масштабна пожежа охопила мільйони гектарів
В Росії масштабна пожежа охопила мільйони гектарів

На півдні Сибіру оголосили надзвичайний стан через лісові пожежі. Західні ЗМІ називають ситуацію з пожежами в Росії безпрецедентною. Напередодні Путін розпорядився залучити до гасіння лісових пожеж у Сибіру Міноборони Росії, бо дим від них уже поширився на Західний Сибір, Урал і Поволжя, почав накривати Європейську частину Росії. При цьому ще кілька днів тому губернатор Красноярського краю Олександр Усс пояснював, чому влада не гасить лісові пожежі в Сибіру. Він заявив, що це "звичайне природнє явище".

Нагадаємо, що Зеленський виявився одним з найпопулярніших політиків у Росії: вище тільки Путін.

Як повідомляв Знай.uа, на Донбасі пролунали потужні вибухи, кінець перемир'я: що відбувається.

Також Знай.uа писав, що Путіна притиснули до стінки через Україну, у Трампа закінчується терпіння: розбиратимешся з НАТО.