Президент України Володимир Зеленський неодноразово заявляв, що буде дотримуватися політики децентралізації. Так, у команді президента вже створили робочу групу по напрацюванню наступного етапу проведення децентралізації.

Про це заявив глава передвиборного штабу президентської партії Олександр Корнієнко.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Планується скорочення районів з 490 до 100 шляхом їх об'єднання. Наступний етап реформи передбачає розширення повноважень влади місцевого рівня та зменшення ролі державних адміністрацій та заміну їх на префектури.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Префекти будуть стежити за законністю рішень місцевих рад. При такій моделі потужний районний рівень не сильно потрібний, тому йдеться про укрупнення районів, якими буде займатися префект", – сказав Корнієнко.

За словами представника партії "Слуга народу", відповідна реформа передбачає "збільшення повноважень влади місцевого рівня і зменшення ролі таких елементів, як держадміністрації". Він додав, що децентралізація є в програмах усіх політичних сил і "“її підтримують".

"У нас є група, яка займається децентралізацією та місцевим самоврядуванням. Щось робитиметься з нуля, щось буде доопрацьовано", – повідомив Корнієнко, говорячи про проект реформи.

Нагадаємо, що Зеленський навідався на Львівщину, ідея визріла несподівано: "Готуйте список", - що вигадав слуга народу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Зеленського вирішили долю "євроблях", українці затамували подих: "Я за те, щоб...".

Також Знай.uа" писав, Зеленська розкрила пікантний секрет президента та Богдана: "Вночі хоч не змушують...".