Діджитал-стратег із Запоріжжя, який зараз №6 у списку Слуги народу і є радником президента Володимира Зеленського Михайло Федоров розповів про державу в смартфоні і про смотрящих при державних реєстрах. Відповідне інтерв'ю діджитал-стратег Зеленського Михайло Федоров дав для видання Liga.Tech.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Моя позиція - якщо чиновник хоче розвиватися далі і змінити свою позицію, він повинен бути відкритий до можливостей, які є", - вважає Федоров.

Він переконаний, що держава походить трансформацію і люди повинні прагнути в рулона перспективних професій або міняти роботу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Він розповів про указ, який президент України підписав 31 липня. У тому числі було поставлено завдання запустити проект "е-малятко".

"10 послуг об'єднуються в одну послугу. І багатодітна мама замість 37 документів заповнює одну форму на сайті. Або в пологовому будинку за комп'ютером їй допомагають її заповнити. Там відразу йде зв'язок з іншими реєстрами, дитина реєструється скрізь, де потрібно, підтягуються соціальні виплати", - розповів він.

Однак це буде важко здійснити без масового розвитку системи ідентифікації громадян.

Федоров пояснив, що у них є попередні домовленості з організаціями, які будували подібні реєстри в Естонії та Литві, а також донорські гроші. Крім того, він зазначив, що президент вже підписав указ.

"За кожним реєстром є смотрящий від якихось кримінальних угруповань. Чому багато хто не могли нічого зробити? Тому що якщо ти хочеш щось змінити у реєстрі, тобі потрібно їхати до наглядача, домовлятися з ним, він дає в Мін'юст або ще куди-то завдання, щоб тобі дозволили працювати з цим реєстром. Мені здається, інститут смотрящіх може контролювати реєстри в своїх інтересах. І не дає їх технологічно розвивати", - пояснив він.

Нагадаємо, українцям розкрили важливі подробиці зустрічі Зеленського з Трампом.

Як повідомляв Знай. ua, у Трампа Путіна пояснили, чому варто боятися Зеленського.

Також Знай. ua писав, що Ердоган наказав спецслужбам стежити за Зеленським.