Стало відомо, що глава політичної партії "Слуга народу" Дмитро Разумков вважає, що нардепи під час своєї роботи повинні використовувати виключно українську мову.

"Якщо ми говоримо про офіційну позицію, то я вважаю, що все-таки народні депутати під час своєї професійної діяльності повинні використовувати державну мову", - повідомив Разумков в прямому ефірі одного з телеканалів.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Я впевнений, що 99% народних депутатів знають українську мову і представники нашої політичної сили будуть говорити державною мовою ... Якщо поки що десь не вистачає знань, вони їх підтягнуть", - також підкреслив він.

Однак, Дмитро зазначив, що в побуту народні обранці можуть розмовляти на будь-якій зручній для них мові.

"У побуті ми з вами використовуємо ту мову, якою нам зручніше, якою ми звикли спілкуватися. Ви прекрасно знаєте, що я російською розмовляю найчастіше", - сказав Разумков.

"Якщо ми говоримо про офіційні виступи у Верховній Раді, мені здається – це моя особиста позиція – треба все-таки використовувати державну мову", - резюмував він.

Нагадаємо, що у Зеленського назвали точну дату першого засідання нової Ради.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського розповіли про спецмита проти Росії.

Також портал Знай.ua писав, що "Слуга народу" Зеленського повторює помилки Порошенко.