Нещодавно президент Зеленський провів телефонну розмову з Путіним через зрив перемир'я на Донбасі, в результаті якого загинуло четверо бійців ВСУ. Як цю новину подали на Банковій і в Кремлі?

У Зеленського і Путіна відзначають, що бесіда відбулася за ініціативі української сторони. Крім того, збігається те, що важливо неухильно дотримуватися встановленого з 21 липня режиму припинення вогню, а також розводити сили від лінії розмежування.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Про звільнення українських військовополонених сторони повідомляють абсолютно по-різному. Так, уряд Зеленського пише: "Під час телефонної розмови обговорювалося питання обміну полоненими". А у Путіна повідомляють так: "Домовлено про активізації роботи з повернення утримуваних осіб".

Путін
Путін

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Одна з головних відмінностей звітів стосується Станиці Луганської. У Зеленського акцентують увагу, що президенти "обговорили процес розмінування в районі Станиці Луганської, необхідного для початку відновлювальних робіт і ремонту мосту". У звіті Путіна про це ні слова.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Далі в звітах Києва і Москва фіксується така відмінність, що стосується обстрілу.

Банкова: "Сторони обговорили ситуацію з нічними обстрілами, в результаті яких загинуло четверо українських військовослужбовців. Володимир Зеленський підкреслив неприпустимість повторення подібного".

Кремль: "Президент Росії підкреслив, що для деескалації конфлікту необхідно насамперед виключити подальші обстріл українськими військами населених пунктів Донбасу, що призводять до жертв серед мирного населення".

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Нагадаємо, оккупанти наплювали на Мінськ і влаштували нове пекло.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський озвучив теми переговорів з Ердоганом.

Також портал Знай.ua писав, харківського борця з "лісовою мафією" зацькували через дружбу з Зеленським.