У середу, 7 серпня, Володимир Зеленський заявив, що телефонував президенту РФ Володимиру Путіну через загострення ситуації на Донбасі. Відразу після цього лідер України відправився на зустріч з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Про це повідомляє прес-служба президента України.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

На зустрічі з Ердоганом Зеленський заявив, що змусить Росію поважати міжнародне право. При цьому одним з партнерів, який у змозі посприяти цій цілі та змінам ситуації у Чорноморському регіоні загалом, Зеленський бачить Туреччину.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Ми разом обов’язково знайдемо шлях, який змусить Росію поважати міжнародне право, поверне мир і стабільність у регіон, захистить права та свободи кримських татар і звільнить політичних в’язнів Кремля. Впевнений, що спільними зусиллями України й Туреччини ми змінимо ситуацію в Чорноморському регіоні та в Криму у свій бік ", – заявив Володимир Зеленський під час спільної прес-конференції з президентом Туреччини.

Зеленський також розповів про ключові теми, які вони обговорювали з Ердоганом. Серед них, зокрема, загрози мілітаризації, що триває в окупованому Криму, порушення прав людини на півострові та переслідування кримськотатарського народу.

"Вважаємо, що безвідповідальні та безкарні демарші Росії на міжнародній арені повинні нарешті отримати справедливу відповідь. Бо сьогодні – це біда України, але вже завтра це може стати лихом для всіх країн регіону", – наголосив глава держави.

Зеленський також запросив турецьку сторону долучитися до відновлення інфраструктурних об’єктів на сході України. Ердоган зі свого боку підтвердив, що Туреччина не визнавала незаконної анексії Криму і не зробить цього.

Нагадаємо, що Зеленський вимагає Нормандського формату: "Світ побачив, хто миру не хоче".

Як повідомляв портал "Знай.uа", Зеленський терміново зібрав силовиків, ситуація на межі.

Також Знай.uа" писав, що Зеленський зробив резонансну заяву по Криму: "Родини зберуться за одним столом".