Чинний Генеральний прокурор України Юрій Луценко повинен написати заяву про звільнення за власним бажанням відразу після того, як буде сформована нова Верховна Рада. Луценко розповів, що у ГПУ є на колишнього гаранта Петра Порошенка.

Про це Юрій Луценко розповів на Радіо НВ.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Луценко заявив, що напише заяву про відставку, як тільки дізнається ім'я нового спікера Ради. Також він додав, що принесе заяву після того, як будуть сформовані керівні органи нового парламенту.

Генпрокурор Юрій Луценко
Генпрокурор Юрій Луценко

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"На першій зустрічі з президентом Зеленським я сказав, що як тільки буде обраний новий парламент, я напишу заяву на ім'я спікера. Я готовий до цього, чекаю на ім'я спікера. Як тільки парламент збереться і формує керівні органи, я внесу заяву про відставку за власним бажанням. Зроблю це не тому, що вважаю себе гіршим прокурором. Було багато зроблено, а весь негатив суспільства до мене невірно сфокусований. Новому прокурору я спокійно передам усі справи", — прокоментував Луценко.

Після відставки Луценко планує 10 днів відпочити, а потім займеться політичною діяльністю.

Юрій Луценко
Юрій Луценко

"Зрозуміло, що, втративши посаду, яка мене стримувала й обмежувала, я займуся нею (політикою) ретельніше. Чи буду я займатися партійною діяльністю? Поки не вирішив", - зазначив Луценко.

Окрім цього, Луценко заявив, що Петро Порошенко став "жертвою путінської пропаганди". За його словами, Путіну вдалося переконати українців, що ворог - це саме їх президент, а не президент РФ. Генпрокурор зазначив, що у справах Порошенко не фігурант.

Я пишаюся тим, що президент ходив на виклики слідчих прокуратури і давав свідчення. Чи є до нього питання у правоохоронних органів? Є. Є серед них безглузді? Маса. Можу сказати лише одне: на цей момент Петро Порошенко, п'ятий президент України, є свідком у всіх справах. Жодної підозри йому в установленому порядку не вручено. Я після відпустки побачив десятки справ, які взяті чисто для політичного антипіару, більше нічого", – зазначив генпрокурор.

Нагадаємо, Луценко вирішив добити українців заявами про відставку: "Як тільки ...".

Як повідомляв Знай.uа Генпрокуратура викликала на допит кума і дружка Порошенка: Гонтарева і Філатов свідчитимуть.

Знай.uа писав, Луценку прийшов кінець: втеча Порошенка змусив Зеленського діяти жорстко.