Президент України Володимир Зеленський "переконав" олігарха Ахметова, що йому вигідніше дати показання на Порошенка і інвестувати мільярди в економіку України, ніж відправиться на зону разом з екс-президентом. У НАБУ повідомили про висунення підозри шести особам, які можуть бути причетними до Ротердам +.

"8 серпня 2019 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП за оперативної підтримки СБУ повідомили шістьом особам, причетним до запровадження так званої формули "Роттердам+", про підозру у вчиненні дій, в результаті яких споживачам електроенергії завдано 18,87 млрд грн збитків", - йдеться у повідомленні.

Почалося те, про що так довго говорили, пише ЗМІ. Порошенко почали зливати колишні спільники в обмін на свою особисту свободу. Очікується, що після допиту Порошенка слідчі візьмуться за найближче оточення ексгаранта.

Найближчим часом українці дізнаються всю правду про те, як екс-президент скористався кровопролиттям в Україні заради наживи, пише NewsProua. Він підім'яв бізнес всіх олігархів країни з однією єдиною метою - викачати всі гроші України на свої офшорні рахунки.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Читай Знай.ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Як відомо, Ахметов є цінним свідком і по суті подільником Порошенко у формулі Ротердам +.

Ахметов як бізнесмен віддав 50% своїх акцій ДТЕК бізнесменам з пулу Порошенко в обмін на формулу Ротердам + і штучного стрибка його акцій.

Найближчим часом відбудеться допит Ахметова і тоді всі крапки над "і" у справах екс-президента Порошенко стануть на свої місця.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Роттердам+
Роттердам+
Зокрема у повідомленні НАБУ, йдеться про ексголову Нацкомісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, чинного директора ДП "Оператор ринку" - на момент запровадження "Роттердам+" - член НКРЕКП, начальника відділу НКРЕКП, керівника управління НКРЕКП, заступника комерційного директора однієї з приватних компаній групи - ключового оператора ринку теплогенерації України, директора департамента однієї з компаній зазначеної групи.
Усім шести особам кваліфікують зловживання службовим становищем за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України. Представникам приватних компаній інкримінують пособництво.

Нагадаємо, Порошенко таки з'явився на допит у ДБР, але не сам: у чому підозрюють попередника Зеленського.

Як повідомляв портал Знай.uа, завод "Кузня на Рибальському" виліз Порошенко боком: суд не залишив вибору.
Також Знай.uа писав, Порошенка викликають на допит: завод "Кузня на Рибальському" не дасть спокою експрезиденту.