У президента України Володимира Зеленського зазначили, що в Україні можуть провести дострокові місцеві вибори за умови завершення реформи децентралізації. Цю інформацію розповів глава виборчого штабу партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко, в інтерв'ю РБК-Україна.

Андрій Богдан, голова Офісу президента, заявляв, що реформу децентралізації необхідно закінчити, і Корнієнко, керівник штабу "Слуги народу" з ним повністю згоден.

"Це також позиція нашої групи в комітеті з питань державного будівництва, що потрібно завершити реформу децентралізації, а потім проводити місцеві вибори. Якщо нам вдасться завершити реформу децентралізації трохи швидше, відповідно, з завершеною реформою тягнути до виборів, можливо, немає сенсу", - сказав Корнієнко.

Керівник Офісу президента України Андрій Богдан
Керівник Офісу президента України Андрій Богдан

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Наразі існує кілька моделей, з допомогою яких можна закінчити реформу децентралізації. Одна з них - це прийняття змін до Коституції.

"Ми зараз вивчаємо, тому що там не обов'язково по всіх позиціях робити зміни до Конституції. У Конституції досить широко це все виписано і кілька моделей, які можна врегулювати законами, що підходять під це", - зазначив Корнієнко.

Він також зазначає, що частину цих моделей - введення інституту префектів. У Зеленського якраз дискутують, на якому рівні повинні бути ці префекти, скільки їх має бути і які повинні бути їх повноваження.

Нагадаємо, Зеленський влаштував масові чистки в лавах держслужбовців: повний список голів, які "полетіли" з посад.

Як повідомляв портал Знай.ua, радник Зеленського терміново звернувся до українців, на кону - майбутнє онуків: "Якщо ти за Томос, але проти зростання, то що ти робиш в цій країні?"