Експерт з економічних питань Юрій Атаманюк став гостьем студії "Politeka.Online". Юрій прокоментував заяви Зеленського, які той зробив у Туреччині, щодо грядущого стрімкого економічного зростання та посилення її магнетизму для зарубіжних інвесторів.

"Я не вважаю, що ці висловлювання є оптимістичними. 91 рік - економіка України валовий продукт становив 100 млрд. доларів. Такий же ВВП мала Франція і вона була сьомою економікою в світі. Сьогодні Франція залишається сьомою економікою, але має ВВП 4 трлн. євро. В Україні ВВП залишилося на тому ж рівні".

Є дві країни, ВВП яких за 28 років не виросло - це Україна і Зімбабве. Ось з ким ми можемо порівнювати себе.

Зеленський з візитом у Туреччині
Зеленський з візитом у Туреччині

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Коли кажуть, що треба брати моделі інших країн, то треба брати ту, яка відповідає нам по території, кількості населення та іншими показниками. В Європі - це Франція.

"Це величезні можливості для нової влади. Щоб галопом відновлювати економіку. Саакашвілі збільшував ВВП в Грузії в рази,тому зараз можна не на 7% збільшувати ВВП України, а на 100%. Якщо порівнювати з Францією, то ми можемо збільшити ВВП у два рази".

Осіння Франція
Осіння Франція

Читай Знай.ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Правильно президент показав - бурштин - це мільярд доларів, рух підакцизних товарів - цигарки і горілка - це ще мільярд доларів, скрутки великих підприємств з імпортним податковим кредитом - ще мільярд. Ось так вже нарахували три мільярди.

Нагадаємо, Порошенко таки з'явився на допит у ДБР, але не сам: у чому підозрюють попередника Зеленського.

Як повідомляв портал Знай.uа, радник Зеленського терміново звернувся до українців, на кону - майбутнє онуків: "Якщо ти за Томос, але проти зростання, то що ти робиш в цій країні?"

Також Знай.uа писав про те, що Романенко розбив рожеві окуляри українців.