У представників "Слуги народу" Дмитра Разумкова "Європейської солідарності" Ірини Геращенко на початку засідання підготовчої групи новообраних народних депутатів сталася словесна перепалка з членом "Опозиційної платформи – За життя" Вадимом Рабиновичем про мову.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Про це стало відомо завдяки стенограмі з засідання підготовчої групи новообраних народних депутатів України.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Вадим Рабинович
Вадим Рабинович

Через деякий час Ірина Геращенко знову повернулася до теми використання української мови. Вона подякувала Разумкова, який головує на засіданнях підготовчої групи, за те, що він "стоїть на позиції захисту законодавства України".

Також представник "ЄС" попросила колег говорити українською:

"В кулуарах, в кабінетах, в туалетах, в кафе – будь ласка, як завгодно. Тут тільки державна мова".

Після цього представник апарату Ради приніс Разумкову відповідну статтю регламенту. Лідер "Слуги народу" процитував її, оголосивши, що "мовою роботи Верховної Ради, її органів і посадових осіб є державна мова". У свою чергу, Рабинович пізніше заявив, що вони ще не Верховна Рада, і запропонував включити перекладача.

Нагадаємо, слуга народу з Снятина вразив безграмотністю.

Як повідомляв Знай.uа казино, проституція, марихуана: Знай з'ясував, що нова Рада легалізує в першу чергу.

Знай.uа писав, в Україні спростили отримання громадянства: чим загрожує указ Зеленського.