Колишній президент України Петро Порошенко розпочав збір підписів у депутатів які йдуть з БПП під конституційним поданням, в якому він хоче визнати недійсним закон про Державне бюро розслідувань, так як за Конституцією президент не має права призначити главу ДБР. Про це повідомив юрист Андрій Портнов.

Він зазначив, що два депутати від БПП вже підтвердили, що їх фракція збирає підписи за конституційне подання про неконституційність призначення голови Державного бюро розслідувань, створення якого самі ж і раннє голосували.

"Забавність цього примітивного задуму в тому, що саме депутати БПП були співавторами цього закону, 92 депутати його фракції за нього проголосували, а сам Порошенко забув застосувати до нього вето, підписав і хвалив на прес-конференціях", - розповів Портнов.

За його словами, Порошенко не турбувала неконституційність закону, коли він перебував при владі і був гарантом Конституції. Однак хвилювати його це питання почав тільки тоді, коли він почав ходити туди на допити.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

"Треба ж бути таким тупим, щоб не прогнозувати, що саме тобі одягнуть на голову підписання цього закону та голосування за нього твоєї фракції. І що для збору покладених 45 підписів для звернення до КС у тебе є тільки 25 і тобі потрібно взяти по справі ще фракцію підконтрольного собі Вакарчука, у якого ще 20. Якщо думав, що це пройде непомітно, то теж тупий, а якщо розраховував, що КС винесе про це рішення до твого вироку - то дуже тупий", - підсумував Портнов.

Нагадаємо, "любовний трикутник" Гримчака, Горбатюка і Луценка.


Як повідомляв раніше Знай.uа, у річці виявили сотні тіл, катастрофа вже на порозі.


Також Знай.uа писав про те, що Путінські пропагандисти сказилися і-за української мови.