Спливла ще одна справа про крадіжки в оборонній сфері. Цього разу масштабну аферу з військовим обладнанням провели у Львові.

Так, стало відомо, що львівські слідчі ДБР розслідують кримінальне провадження за фактом здійсненого замаху на привласнення понад 800 тисяч гривень бюджетних коштів. До змови можуть бути причетні чиновники Міноборони України, повідомляє прес-служба ДБР.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За попередньою інформацією, в одній з військових частин у Львові підприємці доставили обладнання для системи харчування, яке не відповідає технічним умовам. Вказується, що вартість цього обладнання була необґрунтовано завищена вдвічі.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Підприємці планували постачати ці неякісні котли для приготування страв військовим частинам Міністерства оборони по всій території України.

Загальна вартість угоди становила 30,4 мільйонів гривень.

Наразі слідчі ДБР спільно з працівниками військової контррозвідки СБУ проводять санкціоновані обшуки. ДБР вилучає необхідну документацію в Міністерстві оборони України.

На недоброякісне обладнання накладено арешт.

"У разі доведення провини посадових осіб їм загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років", - інформують в ГБР.

Нагадаємо, Зеленський заявив про ще одну схему розкрадань в оборонці

Як повідомляв портал Знай.ua, Ситника запідозрили в причетності до корупційних схем в оборонці

Також Знай.ua писав, НАБУ провело обшуки у фігурантів корупційного скандалу в оборонці - Олега Гладковського і його сина Ігоря.