В офісі президента України Володимира Зеленського почали підготовку законопроектів, які встановлять порядок повідомлення про корупційні правопорушення.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Крім того, запропонували ввести матеріальну винагороду для тих, хто допоможе викрити корупціонера в межах 10% від суми відшкодованих збитків або розміру неправомірної вигоди (хабара).

Чудові новини!

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

З представниками громадських організацій та міжнародними партнерами обговорили механізми заохочення і захисту викривачів корупції за ініціативою керівника Офісу глави держави Руслана Рябошапки.

Про це повідомляє прес-служба президента України у вівторок, 20 серпня.

"Разом з міжнародними експертами і фахівцями з українських громадських організацій ми обговорили зміни до законодавства щодо вдосконалення механізмів повідомлення про корупційні правопорушення, посилення захисту осіб, які надають таку інформацію, а також способи їх мотивації для викриття топ-корупціонерів", - цитується Рябошапка.

готуються Проекти законів регламентують способи та порядок повідомлення про корупційні або пов'язаних з корупцією правопорушення, процедури розгляду таких повідомлень, права і гарантії захисту викривачів.

"Викривачі, які повідомляють про масштабні корупційні схеми, що приносять державі значний збиток, будуть заохочені матеріальною винагородою. Крім того, держава буде гарантувати разоблачителям корупційних злочинів захист від переслідувань за розголошення інформації, відновлення порушених трудових та інших прав, конфіденційність повідомлень про корупцію, а також встановлення відповідальності у випадках переслідування викривачів", - пояснив Рябошапка.

Нагадаємо, Путін вперше прокоментував розмови з Зеленським.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський назвав свого представника в Раді.

Також Знай. ua писав, що українці просять Зеленського повернути статус ядерної держави і звільнити тренера "Динамо".