Як відомо, вже 24 серпня в Україні починається сезон полювання на євробляхи. Так, згідно з прийнятим законом, починаючи з останньої суботи серпня водіям загрожують штрафи від 8,5 тисяч до 17 тисяч гривень за керування такими машинами, а також штрафи за порушення режиму ввезення транспортних засобів - від 17 тисяч до 170 тисяч гривень або конфіскація автомобіля. Передає "Страна".

В Офісі президета Зеленського пообіцяли вирішити проблему і стверджують, що готують новий законопроект, який відсуне "судний день" для євробляхерів на 1 січня 2020 року. Однак юристи стверджують, що закон вже діє, тому поліція може накладать на евробляхерів величезні штрафи.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"З 24 числа без внесення змін у законодавство поліцейські мають усі підстави для зупинки автомобілів на іноземній реєстрації з метою перевірки строків в'їзду на територію України та застосування санкцій, передбачених законом", - пояснив голова адвокатської компанії "Кравець та партнери" Ростислав Кравець.

Мітинг "євроблях" в урядовому кварталі
Мітинг "євроблях" в урядовому кварталі

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу.

Заступник керівника Офісу президента Руслан Рябошапка зазначив, що ніякого полювання на євробляхерів з 24 серпня не розпочнеться.

Мітинг власників "євроблях"
Мітинг власників "євроблях"

"На круглому столі з'ясувалося, що ще немає наказу, який би дозволив Нацполіції отримати доступ до митної інформації. А без такої інформації поліцейські не зможуть довести, що є порушення, і, відповідно, не зможуть штрафувати", - розповів співзасновник "АвтоЕвроСили" Олександр Чернявський.

Журналіст Сергій Лямець зазначив, що, по суті, Рябошапка заявив, що можна не дотримуватися закону.

Мітинг власників "євроблях"
Мітинг власників "євроблях"

"Закон є. Але дотримуватися його не потрібно! Друзі мої, я чекав цього моменту. Мені було цікаво, як же нова влада обійдеться з законом про "євробляхи". Штрафи за нерозмитнену бляху набирають чинності з 24 серпня, а скасувати закон Зе не може, бо немає своєї Верховної Ради. І ось - прошу. Головний у Зе за законами Руслан Рябошапка вийшов із заявою такого змісту: "Закон є. Але виконувати його не будемо". Все інше - це, повірте, від лукавого. Те, що поліція не має доступу - фуфло чистої води. У неї було кілька місяців, щоб підготуватися", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, скільки харків'ян живуть за межами бідності.

Як повідомляв портал Знай.uа, команда Зеленського влаштує євробляхерам "переворот".

Також Знай.ua писав про те, українці показали нову схему ввезення авто з-за кордону.