Президент України Володимир Зеленський провів переговорити телефоном зі світовими політиками, зокрема, Борисом Джонсоном, Джастіном Трюдо та Дональдом Туском. Під час розмови обговорювали можливість повернення Росії у Велику сімку.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Усі політики погодилися, що повернення Росії до G8 неможливе через агресію на Донбасі.

"Агресія на Донбасі, окупація Криму та невиконання Мінських домовленостей є головними причинами, без усунення яких РФ на міжнародний майданчик не повернеться. Кожен співрозмовник запевнив Володимира у незмінності та твердості позиції щодо РФ та солідарності з Україною", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Президент України Володимир Зеленський
Президент України Володимир Зеленський

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Така категорична позиція буде оголошена на саміті Великої Сімки, який відбудеться вже 24-26 серпня у Франції.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Зазначимо, що РФ виключили зі старого формату "Групи восьми" після того, як вона анексувала український Крим у 2014 році, а всі інші країни-члени групи – Велика Британія, Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія і США – запровадили санкції проти Москви. Водночас президент США Дональд Трамп заявив 20 серпня, що пропонував би дозволити Росії повернутися до формату G8, коли наступного року США головуватимуть у групі.

Нагадаємо, Зеленський позбавить депутатів недоторканності: через кілька днів відповідатимуть за все.

Як повідомляв Знай.uа, Зеленському дорого обійдеться обмін полоненими: на що піде президент заради українських моряків.

Також Знай.uа писав, Зеленський вирішив роздавати пенсії направо й наліво: до чого тут ізраїльтяни.