Ходять чутки, що день, 29 серпня, може стати одним із вагомих подій в житті українського парламентаризму за всі роки незалежності України.

Інсайдери повідомляють, що нова коаліція може прийняти близько 70 ключових законопроектів.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

В цей день відбудеться голосування в парламенті, зокрема, скорочення кількості народних депутатів на третину з 450 до трьох сотень, а також депутати розглянуть питання зняття недоторканності.

Верховна Рада України
Верховна Рада України

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Якщо відбудеться хоча б одна з цих двох подій - день увійде в історію.

Чудова новина!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Ще обіцяють розглянути кандидатуру прем'єра і призначити проведення місцевих виборів у Києві (привіт Віталію Кличку та його великого друга Джуліані).

Додамо, що стало відомо, хто увійде до складу коаліції. Разом зі "Слугою народу" парламентську коаліцію ймовірно складуть політпартії "Голос" на чолі зі Святославом вакарчуком та "Батьківщина". Рішення має підтримати Верховна Рада, голосування призначено на вівторок, 27 серпня.

Нагадаємо, представник президента Зеленського розповів, як зміниться система голосування у Раді. Тепер кнопка має реагувати на відбиток пальця депутата, а не на тепло від дотику. Запустити нову систему зможуть, скоріш за все, після зимових канікул у ВР.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, президент Зеленський звільнив свого радника Стефанчука.

Також портал Знай.ua писав, що вирішили учасники G7 стосовно повернення Росії до клубу.