Стало відомо, що лідери країн "Великої сімки" зробили спільну заяву за підсумками саміту у французькому Біарріці, яка містить п'ять пунктів. Про це повідомив представник японського МЗС, передає агентство Кіодо.

Наголошується, що в п'ять пунктів включені ситуація в Україні, в Гонконзі, в Лівії, ядерна проблема Ірану і стан справ у торгівлі.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

З 24 по 26 серпня на півдні Франції проходив саміт G7. У Біарріц прибули лідери Франції, Німеччини, Великобританії, Італії, Канади, США та Японії. До саміту також приєдналися лідери країн-партнерів - Австралії, Чилі, Індії, ПАР, Буркіна-Фасо, Єгипту, Руанди і Сенегалу.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Головна офіційна повістка зустрічі лідерів G7 - боротьба з глобальною нерівністю в світі і дискримінацією жінок. Тему обрав президент Франції Еммануель Макрон, оскільки його країна виступила організатором саміту та очолює його.

Нагадаємо, Дональд Трамп посварився з іншими лідерами країн "Великої сімки" під час саміту.

Як повідомляв портал Знай.uа, промову Зеленського перевели в цифри і порівняли з Порошенком: різниця очевидна.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський зовсім скоро зустрінеться з Путіним. Меркель зробила гучну заяву.