В команді президента Володимира Зеленського приголомшили новою заявою стосовно мовного питання в україні.

Про статус російської заявив радник глави держави Микита Потураєв.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Є російська національна меншина. Ми повинні зрозуміти, де вона проживає і яка його чисельність, і на тій території забезпечити правами. А про регіональні мови забути, тому що це шлях до великих проблем. Український – головний і єдина державна мова в країні. Інакше і бути не може", — зазначив він.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Чудова новина!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Більш того, на думку Потураєва, також гостра мовна проблема спричинила масу негараздів і на сході україни: "ми маємо цих гоблінів на Донбасі у формі російської армії тільки без розпізнавальних знаків".

"Поговорив з фахівцями, експертами. Невідповідності Європейської хартії мов не бачу. Деякі речі можна уточнити іншими законами", — підкреслив представник Зеленського.

Нагадаємо, потужну промову Зеленського на День незалежності порівняли з Порошенком.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, у команді Зеленського розповіли про новий важливий закон.

Також портал Знай.ua писав, що знімки з Ходи Гідності розчулили українців.