Стало відомо, що президент України Володимир Зеленський зустрінеться з главою Кремля Володимиром Путіним на саміті в нормандському форматі, який відбудеться вже у вересні і буде присвячений врегулюванню конфлікту на Донбасі.

Про це повідомив президент Франції Еммануель Макрон на підсумковій прес-конференції саміту "Великої сімки" в Біарріці.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Ми домовилися, це є в короткому підсумковому тексті саміту, що проведемо зустріч на рівні глав держав та урядів у нормандському форматі у вересні", — заявив Макрон.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

При цьому французький лідер не назвав конкретні дати, але зазначив, що обговорив відповідні плани з Путіним і Зеленським.

"Це обговорення щодо проведення зустрічі я почав тиждень тому з президентом Росії Володимиром Путіним у форті Брегансон, і він висловився за проведення такої зустрічі. У період Сімки я також провів телефонні переговори з президентом України Володимиром Зеленським, який підтвердив свою готовність брати участь", — пояснив Макрон.

Нагадаємо, Макрон нагодував Путіна ласощами просто з Криму.

Як повідомляв портал Знай.uа, Ангела Меркель заявила, що підтримує переговори між Зеленським і Путіним.

Також портал Знай.uа писав, що у Зеленського заговорили про коаліцію з "Голосом".