Дмитро Разумков є головним кандидатом на посаду голови Верховної Ради України IX скликання. В виду того, що Україна є парламентсько-президентською, то він може бути не тільки спікером, але і першою людиною, яка претендує на посаду в. о. президента у випадку його нездатності виконувати обов'язки. Так було, коли Янукович втік з України і його місце тимчасово зайняв Турчинов. Тому, українці повинні якомога більше знати про Дмитра.

Дмитро Разумков
Дмитро Разумков

Перед парламентськими виборами кандидати в депутати не подавали декларації про доходи та їх джерела, так як, згідно із законодавством України, під час позачергових виборів вони мають право цього не робити. Дмитро Разумков скористався цим правом. Він заявляв, що зарплата у розмірі 50 тисяч гривень не буде для нього маленькою, адже його бізнес (який він переписав нещодавно на дружину і не приховує цього) допоміг створити йому "фінансову подушку". Центр журналістських розслідувань вирішив розібратися в джерелах і природі цього бізнесу.

Дмитро Разумков
Дмитро Разумков

Дружина Дмитра - Юлія Чайка веде досить прихований спосіб життя і навіть на сторінках в соціальних мережах у неї всього кілька фотографій. І це не дивно, адже Юлія є донькою багаторічного мера Миколаєва Володимира Чайки, який обирався цілих 4 рази.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Юлія Чайка

Володимир був найбільш відомий земельними скандалами, які гриміли на все місто. У зв'язку з цим можна згадати і будинок, який дістався Юлії від батька у 2011 році, площею близько 500 кв. м. Землю, що відійшла місту від військової частини, в 2008 році депутати поділили між собою, родичами і бізнес-партнерами. Дітям міського голови - Владиславу і Юлії - дісталися ділянки по сусідству, де згодом виросли два будинки, які відрізняються тільки кольором покрівлі.

Відомо, що до потрапляння у Верховну Раду зі "Слугою народу" Разумков заробляв на життя, працюючи політконсультантом і політтехнологом. Протягом 2006-2010 років був членом "Партії Регіонів".

Дмитро є співзасновником компанії "Українська політконсалтингова група". На її сайті відлік реалізованих проектів починається з 2004 року - це був "аналітичний супровід центрального виборчого штабу" неназваного кандидата в президенти України. Однак, згідно з даними Єдиного державного реєстру, ТОВ "Українська политконсалтингова група" було зареєстровано набагато пізніше - 31 липня 2015.

Крім нього керуючими партнерами компанії були Неллі Яковлєва та Василь Мокан (був також помічником на постійній основі нардепа Артура Палатного, БПП). А ось дружина Разумкова - Юлія Чайка увійшла до засновники тільки в червні цього року - Дмитро переписав на неї свою частку.

Дмитро Разумков, Неллі Яковлєва та Василь Мокан

Неллі і Василь теж потрапили в Раду за списками "Слуги народу" та їх частки дісталися Дмитру Тележинскому, який очолив компанію замість Разумкова.

Тепер він є партнером Юлії Чайки у ще однієї компанії - "Інтерінвест XXI століття", основним видом діяльності якої є консультування з питань комерційної діяльності. Її Дмитро Разумков придбав у тому ж 2015 році. І тоді ж Юлія Чайка стала власницею фірми "Бізнесінвестгруп" з такими ж видами діяльності.

Дмитро Тележинский

Покупка двох останніх компаній не є випадковою, адже вони є засновниками третьої компанії - мережі ломбардів "Про100Кредит", в яку входить 7 відділень, 5 з яких знаходяться в Києві.

Крім компаній, подружжя Дмитро і Юлія є також власниками нерухомості.

У 2015 Юлія Чайка купує квартиру в Києві, в квітні 2016 Дмитро Разумков купує домоволодіння в Софіївській Борщагівці (492 кв. м.), через місяць купує квартиру в с. Здорівка Васильківського району (120 кв. м., це вже друга квартира в цьому двухквартирном будинку - перша була придбана в 2009 р.), А в листопаді - оформляє у власність офісне приміщення на проспекті Науки, 60-А - за цією адресою зареєстрована "Українська политконсалтингова група".

В ході передвиборної президентської компанії Зеленського Разумков заявляв, що працює в команді, як волонтер. Очевидно, що Дмитро і правда не відчуває потреби в грошах.

Нагадаємо, Разумков з команди Зеленського розповів про нову посади в Раді.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський закінчить пекло на Донбасі, все вже почалося.

Також Знай. ua писав, що Хавалджи і Беленюк отримали нагороди від Зеленського в День Незалежності.