Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної", який був прийнятий 25 квітня Верховною Радою і підписаний 15 травня чинним президентом Петром Порошенко не потрібно скасовувати або переглядати.

Читай Знай. ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Таку позицію висловив колишній КВНщик Ігор Кривошеєв, який пройшов у Верховну Раду за списком "Слуги народу".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Я говорю українською, хоча насправді рідна моя мова, на якому я говорив у дитинстві з батьками, це все ж була російська. Тим не менш, українську мову я вивчив уже в школі, продовжив говорити українською в університеті, вільно спілкуюся українською, і російською. Однак, наш державний мова – український. І мені здається, що його повинно бути трохи більше, трохи більше в Києві. Я, як людина, який приїхав із Заходу, перше, що кидається в очі, це дуже багато російської мови в Києві. Я не кажу, що це погано, це не заборонено. Але мені б хотілося, щоб трохи більше звучало українського. Зробити це примусом не вийде. Це потрібно робити більш елегантно, це повинна бути ідея, а не примус", – вважає обраний нардеп.

При цьому він досить невизначено висловився щодо того, чи потрібно переглядати мовний закон насправді.

"Я не впевнений, що треба переглядати. Треба подивитися саме на примусові моменти. Мені здається, треба не заставляти, а заохочувати. Якщо можна перетворити примус заохочення, напевно, це краще зробити. Якщо ми говоримо про те, що треба просто скасувати цей закон, ну, напевно, мені така ідея не подобається", - додав Кривошеєв.

Нагадаємо, у Зеленського заговорили про коаліцію з "Голосом".

Як повідомляв Знай. ua, суд скасував перемогу самовисуванця за позовом "Слуги народу".

Також Знай. ua писав, що у Зеленського анонсували нову систему голосування в Раді.