Зарплатня депутата нового скликання буде від 36 000 гривень на місяць, з доплатами - до 50. Однак, на думку голови партії "Слуга народу" Дмитра Разумкова, цієї суми для нардепа недостатньо.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Новим обранцям, а особливо тим, хто прийшов у політику з бізнесу, буде важко вписатися в новий бюджет.

Працівники ЗМІ разом з депутатом від "Слуги народу" порахували, скільки витрачає рядовий нардеп і якою повинна бути його зарплата.

Нардеп від президентської партії і эксжурналистка Ольга Василевська-Смаглюк разом із сім'єю живе в елітному закритому котеджному містечку під столицею.

Утримання будинку з ділянкою в 2,5 сотки влітає в копієчку: взимку десь 7 тис. гривень, влітку - майже 4 тис. Чималі витрати і на сім'ю.

"17500 гривень я платила за садок. Моя машина переведена на газ, раніше я платила де чотири тисячі гривень за бензин. Також у мене є речі, які я ношу вже 10 років, з мене мужска знущається, але це хороші брендові речі. До того ж, одягнути дітей на зиму варто було десь 100 євро. В минулому році ми їздили в Болгарію, цей відпочинок коштував ще 1800 євро", - підрахувала новообраний депутат.

Сім'я Ольги за здорове харчування. На роботу бере перекус, діти їдять в саду. Якщо ж отоварюватися з перспективою на місяць, то вже 3 тис. грн. стоять миючі засоби і товари для дому. Чек з продуктами, яких вистачає на тиждень, становить від 1200 грн.

Раніше дохід Ольги становив 60 000 грн. в місяць. Ставши народним депутатом, вона буде отримувати менше. На кожного обранця виділяють майже за 50 000 гривень в місяць, 18 500 яких - оклад. Решта - на депутатську діяльність.

Про підвищення вже говорять в команді "Слуги народу". Більш того, таким може бути перший крок протидії корупції.

"На жаль, ми повинні порівнювати не з середніми і мінімальними зарплатами, а з тим, що ці люди можуть отримати в приватному секторі. І ми розуміємо, що в минулій Раді більшість депутатів отримували зарплату в конверті. Адже насправді, хто платить, той і замовляє музику", - пояснив економічний експерт Сергій Фурса.

Про збільшення зарплати погодився і голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков. Однак яку цифру вважає прийнятною - не уточнив.

Нагадаємо, що у Зеленського анонсували нову систему голосування в Раді.

Як повідомляв портал Знай.ua, Борзова розповіла про бізнес в Криму.

Також портал Знай.ua писав, що суд скасував перемогу самовисуванця за позовом "Слуги народу".