Бажання радикально оновити владу – ось основна причина непередбачуваної перемоги Володимира Зеленського на президентських виборах. Такий висновок зробили соціологи після проведеного опитування.

Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології з 8 по 20 серпня 2019 року проводили масштабне загальнонаціональне дослідження. В опитуванні взяли участь 2040 респондентів зі всіх регіонів України, за винятком АР Крим та частково Луганської та Донецької областей.

Три головні причини тріумфу Зеленського згідно думки опитуваних:

  1. Люди хотіли радикального оновлення влади – так вважають 55% опитаних;
  2. Небажання людей, щоб президентом залишався Петро Порошенко – 39%;
  3. Зеленський – «нове обличчя», не задіяний в корупції та інших подібних речах – 34%.

Своя думка є у в прихильників Петра Порошенка, вони певні, що виборці проголосували за Зеленського, бо керувалися емоціями, а не розумом і тому, що ототожнювали його з героєм фільму «Слуга народу».

Петро Порошенко - висновки загальнонаціонального опитування щодо колишнього президента

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Цікава, втім і логічна, статистика щодо телевізійних вподобань українських виборців:

  • 50% українців ще до початку виборчої компанії переглядали серіал «Слуга народу»;
  • 85% дивилися виступи 95 кварталу. Серед виборців Володимира Зеленського найбільша аудиторія – 64%, і найменша серед виборців Юрія Бойка – 35%.

Соціологи зазначили, що все-таки абсолютна більшість виборців, а саме 91%, вважає, що вони зробили правильний вибір на виборах Верховної Ради.

Нагадаємо, раніше у Зеленського назвали імена двох кандидатів на крісло прем’єра.

Як повідомляв портал "Знай.ua", шахраї втягнули Зеленського у злочинну схему.

Також "Знай.ua" писав, що Секретар РНБО відкрив українцям очі на справжнього Зеленського.