Українців з новою силою знову "кошмарять" злісні шахраї. Головними жертвами зазвичай стають довірливі дуже старі та самотні громадяни, які вже звикли в усьому покладатися на державу і довіряти чиновникам.

Шахраї представляються співробітниками Пенсійного фонду і розповідають літнім людям, що їм підняли виплати. І, використовуючи ім'я Володимира Зеленського, переконують їх у тому, що він наводить порядок і наказав терміново поміняти всі паперові купюри на нові. Про це пише портал "Політека".

Читай Знай.иа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Ось один з прикладів цієї махінації:

Так, 90-річній жінці зателефонували і представилися генеральним директором Пенсійного фонду України. Чоловік повідомляє жінці новину про те, що в країні нібито змінюють пенсійні посвідчення – з книжечок на пластикові.

Так як ця процедура проходить насправді, пенсіонерка довірилася. А обіцянка збільшити пенсію на 500 грн. і зовсім обрадувала жінку. Шахрай на цьому не зупинився і розповів, що оскільки президент Зеленський проводить грошову реформу, то треба буде поміняти з 15 серпня гроші на нові – у банку. І відразу ж поцікавився про наявність у оселі пенсіонерки доларів. Жінку врятувало тільки те, що грошей у неї не було.

Схожих випадків на території України дійсно багато: жительці Донецької області просто додому принесли велику посилку.

"Чоловік, який представився кур'єром, сказав, що мені її надіслала донька, і навіть назвав як її звуть. В принципі, донька іноді надсилає мені якісь речі, солодощі. Я тільки здивувалася, що вона мені нічого не казала. Подумала, може, вирішила зробити сюрприз. Кур'єр сказав, що донька забула заплатити за доставку, напевно, платіж не пройшов. Але раз вже він приніс, то потрібно заплатити 150 грн. Я заплатила", – розповіла літня жінка.

Після того як кур'єр пішов, пенсіонерка почала оглядати і розкривати посилку і на її великий подив вона виявилася незвичайно легкою. При розтині коробки вона виявила там тільки папір і звичайні газети.

Нагадаємо, українцям показали, куди дівається держбюджету.

Як повідомляв Знай.uа українців кошмарят "мобільні" шахраї: один дзвінок, і грошей немає.

Знай.uа писав, ні помитися, ні попити: харків'янам готують неприємний сюрприз до кінця літа.