28 серпня в ході чергового засідання Центральна виборча комісія завершила реєстрацію всіх 424 народних депутатів України, обраних на позачергових парламентських виборах 21 липня.

Про це повідомляється на офіційній Facebook-сторінці виборчкому, передає "Країна".

Засідання провела голова Комісії Тетяна Сліпачук.

парламентські вибори
парламентські вибори

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Відповідно до Конституції України, Закону України "Про вибори народних депутатів України" та на підставі протоколу ЦВК про результати позачергових виборів народних депутатів у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі Комісія зареєструвала 15 народних депутатів. З них 11 осіб - від партії "Слуга народу", два – від партії "Голос" (включаючи лідера політсили Святослава Вакарчука) і по одному – від партій "Батьківщина" і "Європейська Солідарність", включаючи Петра Порошенка.

Крім того, ЦВК зареєструвала 14 народних депутатів України, обраних в одномандатних виборчих округах.

Верховна Рада
Верховна Рада

Таким чином, станом на 28 серпня ЦВК зареєструвала всіх 225 депутатів, обраних у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, та 199 осіб, обраних в одномандатних виборчих округах.

Всього в Верховну Раду IX скликання обрано 424 народних депутати.

Нагадаємо, Коломойський раптово пройшовся по Зеленському: "Мене не чують".

Як повідомляв Знай.uа, на перше засідання нової Ради запросять людину Януковича: що задумали у Зеленського.

Знай.uа писав, Парубій б'є тривогу, в Раді пролунали обшуки: в прокуратурі вперше пояснили, що шукали у нардепів.