Рефат Чубаров закликає Верховну Раду України до зміни Конституції. Меджліс кримськотатарського народу повідомив про підготовлені ними два законопроекти. Чубаров вимагає внести зміни в Х розділ Конституції, присвячений статусу АР Крим.

Рефат Чубаров заявив, що в Меджлісі також підготували два законопроекти. Його автори пропонують закріпити в Основному Законі, що джерелом особливого статусу Кримської автономії є право кримськотатарського народу на самовизначення як корінного народу. Чубаров також повідомляє, що закон "удосконалить статус АРК як невід'ємної частини України".

Про це він повідомив в Facebook.

Рафат Чубаров звернувся до Верховної Ради

На своїй сторінці він написав звернення до народних депутатів України IХ скликання, де висловив очікування від нового депутатського складу.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

“Очікуємо задіяння вами усіх зусиль для відновлення в короткі терміни територіальної цілісності і забезпечення державного суверенітету України в межах її міжнародно-визнаних державних кордонів, включаючи Автономну Республіку Крим та м. Севастополь, захисту законних прав та свобод громадян України”, - написав Рефат Чубаров.

Рафат Чубаров

У Меджлісі переконані, що таким чином наша держава здійснить кардинальний крок на шляху ліквідації наслідків геноциду, скоєного радянською владою по відношенню до кримськотатарського народу та відновленню його прав як корінного народу України.

Нагадаємо, раніше Зеленський провів телефонну розмову з Ангелою Меркель

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський став лідером довіри українців

Також "Знай.ua" писав, що Зеленський відбуде з візитом до Варшави