Президент України Володимир Зеленський готує законопроект, за яким державне фінансування будуть отримувати політичні сили, які подолали 5% бар'єр на виборах у Верховну Раду. Відповідний законопроект вже внесений до парламенту.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Глава держави запропонував знизити обсяг державного фінансування. У парламент законопроект №1029 Зеленський вніс у четвер, 29 серпня.

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Законопроект Про внесення змін до законодавчих актів щодо забезпечення ефективності інституціонального механізму запобігання корупції передбачає, що право на фінансування з держбюджету будуть мати тільки ті партії, які подолали виборчий бар'єр.

Крім того, Зеленський запропонував щорічно виділяти на держфінансування партій 0,01 розміру мінімальної заробітної плати, помноженої на кількість виборців, які взяли участь у голосуванні на останніх виборах народних депутатів. Зараз цей коефіцієнт становить 0,02.

Відзначається, що зміни планують внести до статті 17-2 і 17-3 закону про Про політичні партії в Україні.

Нагадаємо, Арахамія з "Слуги народу" пов'язав Луценка з нелегальним бізнесом.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський влаштує пекло депутатів-корупціонерів.

Також Знай. ua писав, що Зеленський відверто поговорив з президентом Польщі Дудою.