Президентська партія "Слуга народу" виграла парламентські вибори з неймовірним відривом від інших партій. Так, вона завела до Верховної Ради 254 народних депутати. Це перший випадок в історії України, коли одна партія здатна створити більшість. Однак у "Слузі народу" може відбутися конфлікт між членами партії, і передумови для цього помітні вже зараз.

Таку думку висловив політичний аналітик Олександр Кочетков, пише "Главред".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Експерт зазначив, що раніше єдиною партією з абсолютною більшістю була одіозна "Партія регіонів", де процвітала корупція і лобіювання інтересів.

"Нічого цього в "Слугу народу" не планують – ні доплат, ні лобіювання, ні пресингу. Зрозуміло, у них підуть розшарування. Вже зараз всередині мегафракції спостерігаються чотири-п’ять різноспрямованих груп, орієнтованих на різні центри прийняття рішень: в Офісі президента, в Раді, в Кабінеті міністрів, а також взагалі в бізнес-середовищі", – заявив Кочетков.

Популярні новини зараз
Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

З'їзд партії "Слуга народу"
З'їзд партії "Слуга народу"

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

За словами Кочеткова, цілісність президентської партії триватиме недовго.

"Спочатку єдність буде зберігатися за інерцією з побоювання викликати невдоволення президента Зеленського. Але коли депутати за традицією почнуть звертатися до Кабінету міністрів з якимись особистими "хотєлками", отримувати відмови, то моментально з’являться скривджені", – констатував аналітик.

Експерт прогнозує, що нардепів від Слуги народу, які будуть незадоволені позицією керівництва, оперативно будуть підхоплювати інші партії, де процвітає доплата в конвертах.

"Перша криза всередині фракції Слуга народу можна очікувати приблизно через півроку, а серйозна криза майже неминучий через два роки", – підсумував Кочетков.

Нагадаємо, у Зеленського назвали імена нових міністрів: хто замінить набридлих чиновників.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський розкрив ім'я головного радника, допомагає вирішувати проблеми країни: "У неї дуже твереза думка".

Також Знай.uа писав про те, що Макрон терміново зателефонував Зеленському, дізнавшись про новий Кабмін: як оцінив перший день Ради президент Франції.