Президент України Володимир Зеленський дав новому Кабіну гучну завдання скасувати мораторій на продаж сельскахозяйственной землі в Україні, прем'єр Олексій Гончарук розповів, як це буде виглядати.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Про це Олексій Гончарук повідомив у прямому ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Гончарук повідомив, що іноземні громадяни і компанії зможуть придбати земельну ділянку тільки після того, як зареєструються як юридичної особи в Україні.

"Нам потрібно дозволити операції з землею для всіх, хто має можливість зараз її обробляти, в тому числі для іноземних громадян, але за умови, якщо вони реєструють юридична особа в Україні і тут платять податки. Тобто фактично, де-юре, доступ до права купівлі земельної ділянки буде мати українець - фізична особа та українська юридична особа", - сказав Гончарук.

Він додав, що у співпраці зі Світовим банком розглядається 25 різних сценаріїв відкриття земельного ринку і вибирається той, від якого економічне зростання був би максимальним.

Окремо Гончарук зазначив, що зараз існує вже сірий ринок землі. Так сталося з-за оформлення фіктивних документів.

Нагадаємо, новий прем'єр України Гончарук порезвился в Кабміні.

Як повідомляв Знай. ua, роз'їзди Гончарука на самокаті по Кабміну викликали бурю в мережі.

Також Знай. ua писав, що Гончарук зробив жорстку заяву, журналістів виженуть з Кабміну.