Президент України Володимир Зеленський розповів, що в разі прийняття закону у депутатів залишиться індемнітет.

Читай Знай. ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Глава держави закликав народних депутатів підтримати законопроект про внесення змін до Конституції про скасування депутатської недоторканності. Про це він сказав з парламентської трибуни.

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Верховна Рада розглянула закон № 7203 про зняття депутатської недоторканності.

Зеленський з трибуни Ради заявив, що народні депутати протягом кількох десятиліть створювали собі рейтинг на питанні недоторканності.

"Українські депутати зробили дійсно геніальне відкриття – вони винайшли вічний двигун політичного життя. Працює дуже просто: спочатку кандидати в депутати обіцяють зняти недоторканність, потім провалюють голосування, потім – народ забуває. А на наступних виборах депутатам знову є що обіцяти. Це працює майже 20 останніх років, однак цьому "гаджету" час відправитися на звалище історії", – сказав він.

Президент зазначив, що депутатів будуть карати лише за кримінальні злочини і створення перешкод життю українців. Він запевнив, що багато світових країн відмовилися від недоторканності і спокійно з цим живуть.

Депутати проголосували. Рішення прийнято. Недоторканність зняли, за закон проголосували 373 голоси.

Нагадаємо, Зеленський проміняє булаву на мікрофон, сцена "Кварталу" вже чекає.

Як повідомляв Знай. ua, Романенко підказав Зеленському, як повторити успіх Туреччини в Україні.

Також Знай. ua писав, що Гончарук зробив жорстку заяву, журналістів виженуть з Кабміну.