Лідер фракції "Голос" Сергій Рахманін вважає за доцільне закріпити процедуру імпічменту президента в Конституції України. Про це Рахманін сказав на ранковому пленарному засіданні ВР, про це повідомляє Lb.ua.

"Якщо президент хоче демократичної процедури, то нехай суб'єкт законодавчої ініціативи вносить зміни до ст. 111 Конституції", - сказав він. Рахманін підкреслив, що якщо депутати не бояться скасування недоторканності, то і президент не повинен боятися демократичної системи противаг.

На думку лідера фракції, внесений у парламент законопроект про не має нічого спільного з процедурою відсторонення глави держави від влади.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

"Цей законопроект має таке ж відношення до процедури відсторонення президента від влади.

Крім того, політик розкритикував пакет президентських законопроектів про внесення змін до Конституції України. "Величезна кількість законопроектів не пов'язані між собою, безсистемні, ... частково незрозумілі, частково шкідливі", - зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні, 3 вересня Верховна Рада скасувала депутатську недоторканність. Зміни були запропоновані ще в 2017 році президентом Петром Порошенком і сьогодні були прийняті 373 голосами депутатів. Дані зміни до Конституції наберуть чинності до 2020 року.

Нагадаємо, раніше український політолог Юрій Романенко порівняв Зеленського з Порошенком на прикладі Польщі.

Як писав портал "Знай.ua", новий прем'єр Гончарук вирішив долю найбільшого багатства України.

Також, "Знай.ua" писав, що Богдан влаштував жорстоку бійку з депутатом Порошенко.