Нарешті це сталося – президент вніс до парламенту закон про відповідальність за незаконний видобуток бурштину.

У середу, 4 вересня, президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект про кримінальну відповідальність за незаконний видобуток бурштину. Документом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Відповідний законопроект №2059 з'явився на сайті парламенту. Президент визначив його як невідкладний.

Крім позбавлення волі на строк до трьох років, за незаконний видобуток бурштину в документі пропонують карати обмеженням волі на аналогічний термін, а також штрафами в розмірі 700-3000 неоподатковуваних мінімумів, тобто 11,9-51 тисяч гривень ($ 500-2000).

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Законопроект пропонує передбачити, що реалізація, придбання, зберігання, передача, пересилання, перевезення, перероблення незаконно добутого бурштину караються штрафом від трьох тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів (від 51 000 гривен до 170 тисяч гривень) або обмеженням волі на строк від трьох до шести років або позбавленням волі на той самий строк.

Такі ж дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб або повторно, або у великих розмірах, на територіях чи об'єктах природно-заповідного фонду, караються позбавленням волі на строк від 4 до 7 років.

Remote file

Схоже, що Бориславу Розенблату та іншим "любителям бурштинових схем" варто приготуватися і поставити свій "тривожний чемоданчик" ближче до виходу.

Варто зазначити, що колишній нардеп Розенблат, на чиїх рахунках мільйони доларів, був замішаний в "бурштинових справах", і на нього вже подавали до суду за це в 2018 році.

Нагадаємо, Зеленський хоче легально добувати бурштин і відкрити казино

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський не дасть спуску "бурштинової мафії"

Також Знай.ua писав, на Порошенка і друзів чекають "посадки"