Новий уряд на чолі з прем'єр-міністром України Олексієм Гончаруком планує збільшити податок для фахівців IT-сфери. Однак це показує несистемний підхід до втілення окреслених реформ та змін нової влади в країні.

Про це заявив український журналіст Юрій Романенко у своєму блозі на YouTube.

"Зайшов новий президент, окреслив курс реформ. Більш того, він навіть намагається рухатися в рамках цього курсу… Але він намагається, на відміну від Порошенка, який лише створював видимість з самого початку. Однак наш досвід взаємин з державою показує, що наша держава намагається нас обманути й витягнути додаткові ресурси… Така ситуація змушує ставити питання: навіщо нам додаткові податки на щось витрачати? А чи необхідно нам підвищувати податки, в умовах, коли вони й так у нас високі?" – роздумує Юрій Романенко.

Президент України Володимир Зеленський
Президент України Володимир Зеленський

За словами журналіста, уряду варто зачекати й підходити до всього системно. Юрій Романенко зазначив, що якщо люди побачать системні зміни, вони погодять платити навіть вищі податки, ніж платять зараз.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

"Льоша, чому все через д*пу? Чому не почекати і не зробити все по розуму? Я вважаю, що якщо IT-шники і бізнес побачать, що реально почалися зміни, на які вони чекають, і бізнес-клімат почне змінюватися, то ні для кого не буде проблемою платити навіть 10% податків. Можна буде сміливо виходити з тіні. Тому що ти розумієш: так, життя змінюється на краще; так, вони роблять системні речі; так, хороше управління вимагає хороших грошей…", – пояснив він свою точку зору.

Олексій Гончарук
Олексій Гончарук

Підсумовуючи, Юрій Романенко підкреслив, що без віри та довіри, які Володимир Зеленський отримав на виборах, ніяких реформ в Україні не буде. А їх потрібно завойовувати конкретними справами, що потрапляють в настрої різних соціальних груп.

Нагадаємо, Порошенко в черговий раз відмахнувся від ДБР, на допит не збирається: "Я працював".

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський розкрив ім'я головного радника, допомагає вирішувати проблеми країни: "У неї дуже твереза думка".

Також Знай.uа писав про те, що Гончаренко з партії Порошенка привиділося, накинувся на Зеленського: "Володимир Володимирович".