Президент США Дональд Трамп вирішив шантажувати президента України Володимира Зеленського, заморозивши виділення для нашої країни вже схвалені Конгресом 250 мільйонів доларів на оборону проти агресії з боку РФ.

Таким чином Трамп хоче змусити Україну допомогти йому перемогти на виборах в США, які призначені на 2020 рік. Про це пише видання "Хвиля", посилаючись на статтю у The Washington Post.

Володимир Зеленський зробив за останні тижні великий крок до доказу, що він, як і обіцяв, стане найбільш прореформаційним президентом в історії України. Він склав приголомшливо амбітний п'ятирічний план, що включає практично кожен захід, який МВФ На Захід закликали зробити Україну останні роки - від земельної реформи до приватизації державних компаній та очищення судової влади.

Це мало б стати приводом для радості у Вашингтоні, де послідовні демократичні та республіканські адміністрації намагалися видерти Україну з лап Путіна і долучити її до лав західних демократій. Однак Володимир Зеленський наразі не зміг залучитися підтримкою президента США Трампа.

Дональд Трамп заморозив надання Україні 250 мільйонів доларів військової допомоги на боротьбу з російською агресією.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Такими діями Трамп намагається домогтися від Зеленського розслідування проти демократа Джо Байдена, який є його головним конкурентом в гонці за пост президента США.

"Трамп не лише вимагає від України допомоги у президентській кампанії, він також використовує американську військову допомогу, якої країна дуже потребує", - зазначає інсайдер The Washington Post.

Цьому є вагомі докази. По-перше, адвокат президента США Руді Джуліані зустрічався в Мадриді з соратником Зеленського і вимагав у нього відновити розслідування проти сина Байдена - Хантера Байдена, який раніше працював в раді директорів української газової компанії.

По-друге, у Трампа хочуть, щоб нова влада України довела факт незаконного втручання Києва в попередні вибори президента США, виступивши на боці опонента Трампа - Хілларі Клінтон.

Сам Зеленський не готовий виконати ці вимоги через те, що справу Байдена вже давно було закрито.

"Якщо у Трамп є якесь раціональне пояснення своєї поведінки крім як намагання змусити іноземний уряд працювати в його інтересах, то він наразі його не надав", - резюмує джерело.

Нагадаємо, США можуть не надати обіцяні України 250 мільйонів фінансової допомоги на безпеку.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський з'ясував, на яку допомогу зі США можна розраховувати ЗСУ

Також Знай.ua писав, Трамп розсекретив 17 невдалих пусків російської ракети і першим розповів світові про події у Северодвінську.